FAQ-Omgeving


Het gastenverblijf zelf is gelegen aan een Groninger 'maar' waar je heerlijk kan vissen of kan gaan kanovaren naar talloze locaties, of zelfs in een strenge winter heerlijk gaan schaatsen.

 

In de omgeving zitten diverse karakteristieke dorpen, musea's en ambachtelijke bedrijvigheid. Op de fiets, wandelend, per boot of met de auto, er genoeg te zien en te beleven in en rondom Baflo. En het dichtstbijzijnde dorpje zit op ongeveer 1 km. afstand, de stad Groningen op 20 min. afstand en het waddengebied op 10 min. afstand.

 

Verder biedt het Groninger Landschap tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Een fietstocht naar verschillende nabij gelegen dorpen zoals Warffum, Eenrum, Wehe Den Hoorn, Leens en Lauwersoog zijn zeer de moeite waard. In het stationsgebouw van Baflo is een plaatselijk VVV-Kantoor en vanaf het station vertrekt elk uur een trein van en naar Groningen. 

Ook via het water zijn mooie plaatsen te bereiken. In meerdere plaatsen hier op het Hoogeland zijn kano's, motorbootjes of fluisterbootjes te huur zodat u de Groninger Maren kan verkennen en bijvoorbeeld op een rustige plek kunt genieten van een picknick in de vrije natuur. 

In het centrum van Baflo is er een grote supermarkt te vinden maar ook een warme bakker, slager, kledingwinkel en een fietsenwinkel waar ook elektrische fietsen te huur zijn.