Wat wil je graag weten?


Kan ik ook zwemmen bij jullie?

Jazeker. Het gastenverblijf zelf is gelegen aan een Groninger 'maar' waar je heerlijk kan zwemmen, vissen of kan gaan kanovaren naar talloze locaties, of zelfs in een strenge winter heerlijk gaan schaatsen. 

 

Kan ik mijn boot bij jullie aanmeren?

Dat kan zeker. Ook zijn in meerdere plaatsen hier op het Hoogeland kano's, motorbootjes of fluisterbootjes te huur zodat u de Groninger Maren kan verkennen en bijvoorbeeld op een rustige plek kunt genieten van een picknick in de vrije natuur.  Via het water zijn mooie plaatsen te bereiken maar ook fijne picknick plekjes midden in de natuur.

 

Welke faciliteiten heeft Baflo?

In het centrum van Baflo is er een grote supermarkt te vinden maar ook een warme bakker (waar je ook wat kan drinken), kapper en een fietsenwinkel waar elektrische fietsen te huur zijn. Daarnaast is er het treinstation, prachtige kerken en diverse eetgelegenheden.

 

Wat is er in de omgeving te doen?

In de omgeving zitten diverse karakteristieke dorpen, musea's en ambachtelijke bedrijvigheid. Op de fiets, wandelend, per boot of met de auto, er genoeg te zien en te beleven in en rondom Baflo. Verder biedt het Groninger Landschap tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Een fietstocht naar verschillende nabij gelegen dorpen zoals Warffum, Eenrum, Wehe Den Hoorn, Leens en Lauwersoog zijn zeer de moeite waard.

 

Wat is de afstand tot aan Groningen?

En het dichtstbijzijnde dorpje zit op ongeveer 1 km. afstand, de stad Groningen op 20 min. afstand en het waddengebied op 10 min. afstand. Vanaf het station in Baflo vertrekt 2 keer per uur een trein naar het centraal station van Groningen. Ook is er een busverbinding op 1 km. afstand.