Onze missie

Wie zijn wij

Wellicht heb je in het verleden bij ons overnacht, ben je zelfs bewoner geweest bij ons of ben je op welke manier dan ook een kennis van ons. En misschien ken je ons nog wel helemaal niet. Wij zijn enorm dankbaar dat je de tijd neemt om dit te lezen.

 

Wij zijn Gert en Rianne. Allebei zijn wij van die fijne, chaotische typjes waar je altijd bij terecht kan.

 

Door onze situatie hebben wij zelf ervaren wat oprechtheid en openheid teweeg kan brengen en hoeveel de juiste steun kan betekenen voor iemand. Wij zijn dan ook van die mensen die altijd voor je zullen bij mooie dromen, doelen of wensen! Sinds kort zijn we ook weer voor onszelf gaan cheerleaden, want na flink wat tegenslagen willen wij onze gezamenlijke (grote) droom verder gaan waarmaken!


Hoe is dit allemaal begonnen?

Vier jaar geleden kreeg ik (Rianne) een heftige burn-out, waarbij ik op een gegeven moment niet eens meer wist hoe ik een broodje moest smeren. Op dat moment woonden wij op een heerlijke rustige plek en was Gert nog zeeman waardoor ik veel alleen kon zijn. Door op dat moment met anderen over onze situatie te praten ontdekten wij dat lang niet iedereen in een burn-out de juiste thuissituatie heeft. Vaak zijn er kinderen, een te drukke omgeving en niet genoeg natuur om langzaamaan weer in te kunnen gaan herstellen. 

 

Het was duidelijk voor ons, er moest zo’n plek komen en dat werd ons doel. Een prikkelarme plek waar mensen die het nodig hebben, om welke reden dan ook, kunnen overnachten voor een nachtje of zelfs veel langer. 

 

Tijdens een vakantie gingen we er serieuzer over nadenken. We hadden in het jaar ervoor van teveel mensen afscheid moeten nemen door ziekte of ouderdom. Daardoor is onze motivatie steeds sterker geworden. Dit was het juiste moment om onze dromen werkelijkheid te laten worden want voor je het weet is het al te laat. 

 

We hadden voor onszelf het doel gezet om binnen vijf jaar zo’n plek te vinden en in te richten. Maar we zouden geen Jut & Jul genoemd worden als we niet al drie week later ons plekje gevonden hadden! 

 

Het perfecte perceel hebben wij gevonden in Baflo, het stond namelijk voor ons vast dat het Hogeland er onderdeel van moest zijn. Omdat je zo’n landelijke plek niet maar zo overneemt waren er veel besprekingen nodig om alles goed over te dragen en op 5 maart 2020 was het dan zo ver!

 

Net op tijd voor de lockdown… Perfect moment om een bed&breakfast over te nemen waarbij het hele doel is dat mensen hun huis uit gaan, oepsie. 

 

Ons echte verhaal

Nadat we deze prachtige plek hadden gekocht was het voortaan keihard werken,  máár wel met veel voldoening. Ik was inmiddels weer redelijk hersteld van mijn burn-out en werkte er weer naast. Gert was nog aan het varen in zijn ritme van 3 maanden op, 3 maanden af. In mei ging Gert weer aan boord en kon tegelijkertijd ook de bed&breakfast alsnog open. 

 

De reacties waren zoveel beter dan wij ons hadden kunnen voorstellen. Het deed mensen zoveel goeds om op deze plek te verblijven, zelfs zonder alle dingen waarvan wijzelf vonden dat het nog niet helemaal perfect was. Ons werd vaak verteld dat deze plek helend werkt en juist dat wij onszelf zijn draagt daar ontzettend aan bij.

 

Helaas is niet alles altijd koek en ei, aan het einde van het eerste jaar werd ik chronisch ziek. Op dat moment wisten we nog niet wat het was en probeerden we steeds maar weer vol te houden en door te vechten. Weer vele maanden later bleek dit de ziekte Myalgische encefalomyelitis te zijn, ook wel ME genoemd. Een neuro-immuunziekte die elk systeem van het lichaam aantast. Vechten was inmiddels veranderd in overleven. Gert had al ontslag moeten nemen om fulltime voor mij en onze plek te kunnen zorgen. Tegen de tijd dat de officiële diagnose bekend was kon ik al niet veel meer dan liggen… hele dagen liggen. Die B&B? Ja die moest dus mooi weer dicht. Doei droom en doei leven zoals we het voor ons zagen.

 

Needless to say dat dit voor ons een hele heftige tijd was. Een tijd waarin veel verdriet, rouw, teleurstelling en steeds maar weer aanpassen dagelijkse kost was en soms nog steeds is. 

 

Inmiddels zijn we ongeveer twee en half jaar verder en hebben we ons ritme er wat in gevonden. We hebben na een jaar hulp van de thuiszorg gekregen en we hebben een vast support en zorgteam om ons heen opgebouwd. 

 

Gelukkig konden we de appartementen gaan verhuren voor langere tijd waardoor Gert weer aan het werk kon en er een klein inkomen was voor de ziektekosten en de rest van de vaste lasten. En zo hebben we het tot nu toe doorstaan!

Alles stap voor stap bekijken met daarbij een hele hoop liefde en begrip voor elkaar. Steeds maar weer vooruit durven blijven kijken en vooral positief proberen te blijven. 

Onze missie en de toekomst

Toen we hier kwamen wonen was onze droom een prikkelarme plek te bieden aan een ieder die dat nodig had. Dit kunnen wij gelukkig nog steeds doen aan de mensen voor langere tijd, wij hopen dat binnenkort in ieder geval ook weer één bed&breakfast kamer open kan.

 

 

Daarnaast willen wij ook een inspiratieplek zijn, waar mensen zinvolle workshops kunnen komen doen, waar gemeenschap gevonden kan worden in het samen zijn en waar door openheid gegroeid kan worden. In de vorm van een workshopruimte, een dagbesteding, retraites, een theehuis, gezamenlijke diners voor kleine groepen en nog veel meer mooie ideeën.

 

Langzaam vinden we manieren om deze dromen waar te maken!

 

 

Eén van onze bewoners heeft een passie voor dagbesteding, wij hebben de ruimte en (heel erg langzaam) weer wat energie. Omdat door deze samenwerking steeds mooie veranderingen plaatsvinden is het zonde om mensen die om onze missie geven niet mee te nemen in ons verhaal. Juist omdat we het moeilijk hadden en soms nog steeds hebben (zoals de rest van de mens) vinden wij - ondanks alle angst en onzekere stemmetjes - dat ons verhaal het waard om gehoord te worden, dus wij gaan ook eindelijk voor onszelf cheerleaden door ons verhaal te delen! 

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle mooie veranderingen en updates? Meld je hieronder dan even aan, je kan je natuurlijk altijd weer afmelden.

 

De nieuwsbrief versturen we maximaal één keer per maand en zal bomvol staan met prachtige foto’s, updates waar wij ons mee bezig houden, recepten, mooie teksten en inspiratie. Volg ons daarnaast op Instagram, Facebook en in de zomer op YouTube wanneer de tuin vol in bloei staat.

 

Wij zijn enorm dankbaar dat je de tijd hebt genomen om ons complete verhaal te lezen!

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

* indicates required

Waar ken je ons van?

Haal even heel diep adem en geniet van je dag!